Dny evropského dědictví 2023 na hradě Šternberk

Na neděli 17. září 2023 připravíme pro návštěvníky hradu Šternberk speciální prohlídky u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví. Hradem budou provázet průvodci v historických kostýmech a jejich výklad bude zaměřený na historii gastronomie na hradech a zámcích. Návštěvníci zaplatí běžné vstupné na prohlídky, k tomu budou zdarma přístupné další expozice v areálu našeho hradu.

Na prohlídku hradu budou navazovat objekty v podhradí, které budou tento den přístupné zdarma. Návštěvníci se podívají do prostor strážního domku, kde mohou shlédnout výstavu „Páni na Šternberku“. V objektu bývalé šatlavy bude připravena prohlídka nově instalovaného depozitáře kamenných fragmentů a expozice věnovaná kamenictví.

V areálu hradního parku otevřeme návštěvníkům objekt ledovny, technické památky hradu. Zdarma bude v rámci oslav DED i samostatný okruh „Liechtensteinská dominia střední Moravy“.

Srdečně zveme všechny zájemce o historii na oslavy Dnů evropského dědictví, které se uskuteční v neděli 17. září 2023 od 10 do 15 hodin na hradě Šternberk. Těšíme se na vaši návštěvu.

PROGRAM:

  • Kostýmované prohlídky celým hradem zaměřené na gastronomii
  • Vstup zdarma:
    • Prohlídky samostatného okruhu „Liechtensteinská dominia střední Moravy“
    • Prohlídka výstavy „Páni na Šternberku“ a objektu strážního domku
    • Prohlídka objektu bývalé šatlavy s instalovaným depozitářem kamenných prvků
    • Ledovna - technický objekt v areálu hradního parku