Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Vrcholem adventu na hradě Šternberk bude tradiční DĚTSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK, který se uskuteční v sobotu 2. 12. 2023. Začátek je naplánován na 10 a konec na 16 hodin. Připraveny budou tvořivé dílničky pro děti i rodiče zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo, zdobení perníčků a mnoho dalších aktivit. Program ve vnitřních prostorách hradu doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří. Vstupné na jarmark činí 50 Kč, jednotlivé dílničky si dětí hradí samostatně.

Rádi navazujeme na loňský rok, kdy se na našem hradě poprvé představilo Čokoládové království. Jejich dílnička bude zaměřená na tvoření z čerstvé čokolády, která bude připravená přímo na jarmarku. Na místě naleznete čokoládovou fontánu, kde si zájemci mohou vyrobit vlastní pralinky. Pro zvídavé budou k dispozici zajímavé informace o výrobě čokolády a nabídka výrobků.

Druhou polovinu horního sálu obsadí netradiční tiskařská dílna KNIHTISK Z VÝŠKY. Dílnu povede pan Roman Prokeš, principál studia Bez kliky, herec, loutkař, tiskař a výřečník. Zábavnou formou seznámí návštěvníky s historií tisku, předvede a vysvětlí techniku tisku a každý návštěvník bude mít příležitost natisknout si vlastní upomínkovou kartu. Tiskařská dílna bude v rámci vstupného na jarmark přístupná zdarma.

Zatrhněte si ve vašem kalendáři tučným písmem datum sobota 2. 12. 2023, na hradě Šternberk bude tradiční Dětský vánoční jarmark. Těšíme se na vaši návštěvu.

VSTUPNÉ:

  • dětský jarmark: 50 Kč
  • tvořivé dílny se platí samostatně
  • při zakoupení vstupenky na prohlídku hradu vstup na dětský jarmark zdarma