Prohlídky s restaurátorkami kachlových kamen

Na sobotu 25. 7. 2020 připravujeme na hradě Šternberk další zajímavý program. Po celý den budou probíhat komentované prohlídky s restaurátorkami kachlových kamen. Hrad bude otevřen od 10 do 16 hodin.

Hrad Šternberk vyniká mezi ostatními památkami svým bohatým a historický cenným mobiliářem. Mezi nejcennější vybavení hradu můžeme jistě zařadit soubor historických kachlových kamen, na kterých aktuálně probíhají restaurátorské práce. Sobotní prohlídky se zaměří právě na tyto umělecké skvosty.

V prostorách hradu se mimo průvodců setkáte s odbornicemi, které vás seznámí se způsoby práce a odbornými postupy při obnově kachlových kamen. Návštěvníci se dozvědí zajímaví informace z praxe, získají představu, co vše restaurování obnáší a uvidí konkrétní výsledky práce restaurátorek přímo na mobiliáři hradu Šternberk. Restaurátorské práce se pomalu blíží ke svému konci. Z tohoto důvodu se jedná o pravděpodobně poslední příležitost, vidět unikátní proces obnovy kachlových kamen.

Vstupné do hradu bude odpovídat běžnému vstupnému na prohlídky.

Věříme, že si v sobotu 25. 7. 2020 najdete cestu na hrad Šternberk. Připravené budou speciální komentované prohlídky s restaurátorkami kachlových kamen. Těšíme se na vaši návštěvu.

Vstupné:

  • Liechtensteinské sbírky: plné 150 Kč / snížené 110 Kč / rodinné 400 Kč
  • Život na šlechtickém sídle: plné 130 Kč / snížené 90 Kč / rodinné 340 Kč
  • Celým hradem: plné 220 Kč / snížené 150 Kč / rodinné 580 Kč